ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΕΜΑΣ

Η μακροχρόνια εξειδίκευση στην επισκευή υπερπληρωτών πλοίων, μας επιτρέπει να προσφέρουμε ολοκληρωμένη υψηλής ποιότητας, τεχνική υποστήριξη του υπερπληρωτή (Turbocharger), στην Ελλάδα.

Οι υπερπληρωτές είναι ζωτικής σημασίας για την απόδοση του κινητήρα κάθε πλοίου. Η εταιρεία μας, Z-Mechanics, παρακολουθεί τις τελευταίες τεχνολογίες και τεχνικές σχετικά με τους υπερπληρωτές και είναι πολύ αξιόπιστη στον τομέα. Η διαδικασία υπερπλήρωσης σημαίνει ότι μεγαλύτερη ποσότητα καυσίμου μπορεί να αναμιχθεί με τη μεγαλύτερη ποσότητα αέρα σε συγκεκριμένο χώρο καύσης, επιτρέποντας την απελευθέρωση περισσότερης ενέργειας που παράγει υψηλότερη ισχύ.

Οι αυξανόμενες απαιτήσεις για κινητήρες ντίζελ με μεγαλύτερη απόδοση, δημιούργησαν την ανάγκη για τις υπηρεσίες υψηλής ποιότητας που παρέχουμε μέσω της τεχνικής κατάρτισης των τεχνικών μας αλλά και τις επενδύσεις σε σύγχρονη τεχνολογία. Πάντα με σεβασμό στο περιβάλλον.

Τεχνικές όπως η αναγόμωση (laser cladding) μπορούν να κάνουν έναν δυσλειτουργικό υπερπληρωτή να λειτουργεί σαν καινούργιος, με τον πιο οικονομικό τρόπο.

Η παραγωγική μας διαδικασία περιλαμβάνει:

 1. LASER CLADDING – Αναγόμωση
 2. CNC & Αυτόματη φρέζα 5 αξόνων
 3. Ρεκτιφιέ / Grinding
 4. Καθαρισμός με Υπέρηχους
 5. Ζυγοστάθμιση
 6. Ποιοτικός έλεγχος
 7. Τεχνική Υποστήριξη προς τους πελάτες μας

 

Αναγόμωση με laser (Laser Cladding)

Η αναγόμωση με laser είναι μια μέθοδος εναπόθεσης υλικού με την οποία ένα πρωτογενές υλικό σε σκόνη ή σύρμα τήκεται και ενοποιείται με τη χρήση ενός laser προκειμένου να επικαλυφθεί μέρος ενός υποστρώματος ή να κατασκευαστεί ένα τμήμα μηχανής. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την επισκευή εξαρτημάτων υψηλού κόστους, όπως βιομηχανικές λεπίδες στροβίλων.

Πλεονεκτήματα

 • Βέλτιστη τεχνική για επικάλυψη οποιουδήποτε σχήματος => αύξηση της διάρκειας ζωής των εξαρτημάτων.
 • Ιδιαίτερες διατάξεις για την επισκευή ανταλλακτικών (ιδανικές εάν το καλούπι του εξαρτήματος δεν υπάρχει πλέον ή απαιτείται πολύς καιρός για νέα κατασκευή).
 • Η πιο κατάλληλη τεχνική για διαβαθμισμένη εφαρμογή υλικού.
 • Υψηλός ρυθμός ψύξης => λεπτή μικροδομή.
 • Το δομημένο τμήμα δεν περιέχει ρωγμές και πορώδες.
 • Συμπαγής τεχνολογία.

 

CNC & Αυτόματη φρέζα 5 αξόνων

Το φρεζάρισμα είναι μια από τις πιο σημαντικές διαδικασίες κοπής μετάλλων. Με ένα αυτόματο κόπτη 5 αξόνων κάθετης κοπής, είναι δυνατή η εφαρμογή των προδιαγραφών που επιθυμεί ο πελάτης, όπως επισκευή / επεξεργασία περιβλήματος στροβίλου και περίβλημα ρουλεμάν. Οι μετρήσεις κατά τη διαδικασία και στο μηχάνημα χρησιμοποιούνται για την αξιολόγηση ποικίλων παραγόντων και συνθηκών κατεργασίας καθώς και της εργασίας που πραγματοποιείται στο μηχάνημα.

Μηχανή τόρνου CNC για την κατεργασία του προφίλ των πτερυγίων στροβίλου, των τροχών του συμπιεστή / των πτερωτών

 

Ρεκτιφιέ / Grinding

Η μόνη λύση για να επιτευχθεί ομόκεντρο κάθισμα (η σωστή ποιότητα επιφάνειας) σε απλές θέσεις εργασίας ρουλεμάν.

 

Καθαρισμός με Υπερήχους

Ο υπερηχητικός καθαρισμός είναι η γρηγορότερη και πιο αποτελεσματική λύση για ανακατασκευαστές στροβιλοσυμπιεστών, επειδή αφαιρεί τα φιάλες και τα καμένα λάδια, ανεξάρτητα από την πολυπλοκότητα της δομής του υπερσυμπιεστή. Επιτρέπει επίσης τον καθαρισμό πολλών υπερσυμπιεστών με την ίδια διαδικασία, γεγονός που βελτιώνει την ποιότητα και τους χρόνους παραγωγής σε σύγκριση με τις παραδοσιακές διαδικασίες. Επιπλέον, είναι η καλύτερη τεχνική για τον καθαρισμό του υπερσυμπιεστή, από περιβαλλοντική άποψη.

 

Δυναμική Ζυγοστάθμιση

Η δόνηση και οι κραδασμοί, ως αποτέλεσμα των μη ισορροπημένων υπερπληρωτών, είναι σημαντικό πρόβλημα στην απόδοση μιας μηχανής. Απορροφά ένα μεγάλο μέρος της ενέργειας που παράγεται από το turbo, το οποίο σπαταλάται, επειδή δεν συμβάλλει στη συνολική απόδοση του κινητήρα. Συχνά, η δόνηση γίνεται η κύρια πηγή πρόωρης αστοχίας σε έναν κινητήρα και μπορεί να καταστραφούν μηχανικά εξαρτήματα, όπως ρουλεμάν, μπουλόνια και ιμάντες – στις χειρότερες περιπτώσεις το turbo θα κάνει απαράδεκτο θόρυβο κατά τη λειτουργία και θα αποτύχει εντός ημερών.

Η χρήση εξαρτημάτων που δεν έχουν κατασκευαστεί με ακρίβεια στην καθορισμένη επιπεδότητα, ανοχές ή διαστάσεις, μπορεί να οδηγήσει σε συσσώρευση ζητημάτων ανισορροπίας εξαρτημάτων, προκαλώντας και πάλι πρόωρη αστοχία του turbo.

 

Μετρήσεις

Οι μετρήσεις κατά τη διαδικασία και στο μηχάνημα χρησιμοποιούνται για την αξιολόγηση ποικίλων παραγόντων και συνθηκών κατεργασίας καθώς και της εργασίας που πραγματοποιείται στο μηχάνημα.

 

Έλεγχος ποιότητας

Επιλέγοντας τη Z-Mechanics, η ποιότητα είναι εγγυημένη, καθώς, κατά τη διαδικασία επισκευής, τα ανταλλακτικά βρίσκονται υπό βιομηχανική μετρολογία και φασματοσκοπία, αφού χρησιμοποιούμε ανιχνευτές για εργαλειομηχανές και συστήματα βαθμονόμησης.